Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Γενικές Συνελεύσεις και Ανακοινώσεις της Γραμματείας
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Locked
Nameless
Second Lieutenant
Second Lieutenant
Posts: 64
Joined: Sun Aug 28, 2011 6:08 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by Nameless »

mark_c197 wrote:1. Καμία επώνυμη χορηγία και καμία έδρα που να μας εκμεταλλεύεται χωρίς να μας δίνει τίποτα σε ευρύτητα γνώσεων και παρεμποδίζει την ελευθερία της έρευνας.
Πολυ γενικολογο. Και ποιος θα το διασφαλισει αυτο??? Ειναι εφικτο??? Ποιος θα κρινει???
2. Ύπαρξη Συμβουλίου Διοίκησης, αλλά μόνο με συμβουλευτικό και ελεγκτικό ρόλο ώστε να υπάρξει διαφάνεια στις συναλλαγές.
3. Διευκρινήσεις στην αξιολόγηση καθηγητών ώστε κάτι να αλλάξει και να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που υποβαθμίζει το επίπεδο σπουδών.
4. Ενιαίο και αδιάσπαστο Πτυχίο, με πενταετή πρόγραμμα σπουδών. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος γνώσης και όχι κατάρτισης.(Αυτό πάει και ως αίτημα στη Σύγκλητο γιατί ο νόμος το αφήνει στη δικαιοδοσία του Ιδρύματος).
Καλα ακουγονται. Δε διαφωνω. Αλλα ελλειπες. Για παραδειγμα το Συμβουλιο Διοικησης απο ποιους θα απαρτιζεται??? Εδω μπαινεις σε βαθεια νερα. Καταλαβαινετε οτι ειναι ενα ενωτικο πλαισιο το οποιο πρεπει να περιεχει ελαχιστα πραγματα στα οποια να υπαρχει μια γενικη ομοφωνια απο τους φοιτητες. Επομενως οταν μπαινουμε σε τετοιες λεπτομερειες δημιουργουμε συγχυση.
Αυτο με τη συγκλητο παντως ειναι πολυ καλο. Πρεπει να το κανουμε. Πρεπει να το στειλουμε και στους καθηγητες αυτο το πλαισιο. Να τους ενημερωσουμε.
5. Άμεση κατάργηση όλων των παρατάξεων μέσα στα Πανεπιστήμια.
Κοιτα απο τα posts μου εχεις καταλαβει οτι συφωνω και εγω αλλα φοβαμαι οτι θα μας παρουν με τις πετρες. Επισης δε ξερω αμα εκφραζει τα αλλα παιδια που θα στηριξουν το πλαισιο.
Προσθετω, πανω στο 4 αναγνωριση του πτυχιου ως Masters, γιατι θεωρω αδικο το γεγονος πως ενας αποφοιτος μετριου αγγλικου πανεπιστημιου, παιρνει bachelor σε 3 χρονια, ενω εγω θα το παρω- θεωρητικα - σε 5 χρονια και με μεγαλυτερη δυσκολια.
Συμφωνω. Ξερεις γιατι δε μας το αναγνωριζουν σαν Master??? Επειδη αν το κανουν θα πρεπει να πληρωνουν με επιδοματα για το πτυχιο τους, τους δημοσιους υπαλληλους. Και το κρατος δεν εχει τοσα λεφτα για αυτο. Με λιγα λογια ποναει ποδι, κοβεις χερι.
Επίσης, θα προταθει ανοιγμα της σχολης στις 21,ετσι?
Για εμενα οσο το δυνατον γρηγοροτερα γινεται.
User avatar
eΝy
Community Founder
Community Founder
Posts: 6265
Joined: Mon Jan 18, 2010 12:07 pm
Gender: Male

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by eΝy »

Topic properly cleaned.
Mechanical Engineering NTUA, 2010
MTEC ETH Zurich, 2013
Founder: https://polytexneio.gr
Founder: https://globalprep.gr
benediktos
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 89
Joined: Thu May 27, 2010 8:34 pm
Gender: Male

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by benediktos »

Αυτό για την άμεση κατάργηση των παρατάξεων μου φαίνεται πολύ δύσκολο ώστε να μπορεί να αποφασιστεί στα πλαίσια μιας ΓΣ...
Και μήπως είναι και παράνομο, μιας που ο νέος νόμος πλαίσιο αναφέρεται και σε αυτές (όταν μιλά για κοινό ψηφοδέλτιο κλπ)...
Και επίσης, μήπως κι αυτές υποστηρίξουν ότι δεν έχουν σχέση με τα κόμματα, άρα δεν είναι κομματικές παρατάξεις.. Ειδικά όταν στη συγκεκριμένη συγκυρία κάποιες παρατάξεις (αναφέρομαι σε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ) έχουν τελείως αντίθετη γραμμή από το κόμμα τους....

Παρουσιάζω αυτά τα στίγματα προκειμένου να μη χλευαστεί το ανεξάρτητο πλαίσιο και να θεωρηθεί εκτός πραγματικότητας και ενδεχομένως και παράνομο ώστε να κατεβεί σε ΓΣ......

Όσο για την ημερομηνία επανέναρξης της εξεταστικής, όλοι λένε να ξεκινήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα, αλλά κανείς δε μιλά για συγκεκριμένα ημερομηνία...
Το βέλτιστο θα ήταν να άνοιγε η σχολή την επόμενη κιόλας μέρα... Εγώ θα το ήθελα αυτό. Αλλά είναι εφικτό για όλους; Θα είναι άριστα διαβασμένοι όσοι δίνουν στις 21/9 Μηχανική ΙΙΙ, Υδροδυναμικές Μηχανές, Ψύξη κλπ.;
TheAmlet
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 16
Joined: Thu May 13, 2010 11:51 pm

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by TheAmlet »

Συνάδελφοι όσοι δίνουν την επόμενη μέρα εγώ λέω να αρχίσουν διάβασμα από... χμμμμ ΑΥΡΙΟ! Οι ημερομηνίες έχουν ήδη ξεφύγει πολύ και χρόνο για τέτοιες πολυτέλειες να μην αρχίσουμε άμεσα δεν έχουμε. Γνώμη μου πάντα αυτό
User avatar
dpunis
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 486
Joined: Wed Apr 14, 2010 8:50 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by dpunis »

Παιδιά αν πούμε εκκίνηση την επόμενη κιόλας μέρα πιθανόν κάποιοι συνάδελφοι να ζοριστούν.
Γι αυτό θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρη τοποθέτηση πως ή ανοίγουμε την επόμενη κιόλας μέρα και καίμε όλοι ένα μάθημα, ή κινδυνεύουμε να χάσουμε ολόκληρη την εξεταστική. Να γίνει ξεκάθαρο δηλαδή πως είναι αναγκαίο "κακό"!
nikolas87
Second Lieutenant
Second Lieutenant
Posts: 69
Joined: Thu Dec 09, 2010 6:44 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by nikolas87 »

τα πραγματα ειναι απλα. οσοι θελουμε κατεβαινουμε και ψηφιζουμε ανοιχτη σχολη. αν βαριομαστε τουλαχιστον μη λεμε μας εκλεισαν τη σχολη.
οι υπολοιποι 1000 καιιιιιιιιι φοιτητεσ που ειναι?
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by Kuchiki_Byakuya »

1. Καμία επώνυμη χορηγία και καμία έδρα που να μας εκμεταλλεύεται χωρίς να μας δίνει τίποτα σε ευρύτητα γνώσεων και παρεμποδίζει την ελευθερία της έρευνας.

Δεν το βρίσκω καθόλου γενικόλογο και είναι αρκετά εφαρμόσιμο, εντάξει θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη διατύπωση. Αρχικά, να αφαιρεθεί η διάταξη από τον νόμο που τις καθιστά και τυπικά δυνατές. Επειδή όμως μπορούν να γίνουν μερικές μουλωχτά με την δικαιολογία ότι υπάρχει διδακτορικός τίτλος σπουδών θα ήταν καλό να ζητήσουμε την βοήθεια των καθηγητών που σε αυτό θα μας υποστηρίξουν γιατί δεν θέλουν να μπουν άλλοι στα χωράφια τους και να μοιραστεί η πίτα. Επίσης είναι κάτι που συμφωνούν οι περισσότεροι φοιτητές, για την ακρίβεια δεν έχω μιλήσει με κανέναν που να συμφωνεί με αυτή τη διάταξη.
______________

2. Ξεκίνημα της εξεταστικής όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Σε αυτό από ότι έχω πληροφορηθεί δεν έχουμε λόγο και το αποφασίζει η Σύγκλητος. Λογικά αφού ανοίξει η Σχολή θα γίνει έκτακτη Σύγκλητος την Τετάρτη και να αρχίσουν η εξετάσεις από την Πέμπτη (έτσι το έχω στο μυαλό μου αλλά βοηθήστε με γιατί είμαι νέος και δεν ξέρω ακριβώς πως γίνεται). Έτσι και θα υπάρχει χρόνος για διάβασμα και δεν χάνουμε πολλές μέρες. Επίσης κάτι που έχω ξαναφέρει αλλά δεν πήρα απάντηση για το κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να διεξαχθούν εξετάσεις και τα Σάββατα ώστε να γλιτώσουμε μια εβδομάδα.
_______________

3. Ύπαρξη Συμβουλίου Διοίκησης, αλλά μόνο με συμβουλευτικό και ελεγκτικό ρόλο ώστε να υπάρξει διαφάνεια στις συναλλαγές.

Γενικά ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά του νόμου είναι η σύνθεση του Συμβουλίου αλλά δεν μιλάω για αυτό. Αναφέρομαι στο ρόλο του ανεξαρτήτως σύνθεσης και ιδιότητας ατόμων που το απαρτίζουν. Ο ρόλος που πρέπει να επιτελεί είναι ελεγκτικός και όχι διαχειριστικός (εξάλλου ακόμα το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει αποφασίσει για την Συνταγματικότητα του μέτρου). Κάποιος που βάζει λεφτά (κράτος) είναι απολύτως λογικό να θέλει να ξέρει που πάνε τα λεφτά του, γι' αυτό το Συμβούλιο πρέπει να ελέγχει και όχι να δένει τα χέρια των καθηγητών με αποκλειστικό σκοπό την μείωση των επενδύσεων του κράτους στα Πανεπιστήμια. Εξάλλου και στο εξωτερικό (που αρέσει τόσο στην Υπουργό μας) ο ρόλος του εκάστοτε και αντίστοιχου Συμβουλίου είναι καθαρά ελεγκτικός και δρα ενημερωτικά προς το κράτος, σε κανένα Πανεπιστήμιο δεν διοικεί και δεν αποφασίζει για τη διανομή του χρήματος και των εξουσιών.
_______________

4. Διευκρινήσεις στην αξιολόγηση καθηγητών ώστε κάτι να αλλάξει και να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που υποβαθμίζει το επίπεδο σπουδών.

Σε αυτό συμφωνούμε όλοι, η ενεργή αξιολόγηση των καθηγητών είναι ένα από τα βασικά σημεία του νόμου και μας συμφέρει ως φοιτητές. Εξάλλου όταν το ανέφερε ένα παιδί στα ΕΑΑΚ δεν πήρε απάντηση αλλά μετά με τη συνήθη τους τακτική γιούχαραν χωρίς λόγο. Έξω οι καρεκλοκένταυροι.
_______________

5. Ενιαίο και αδιάσπαστο Πτυχίο, με πενταετή πρόγραμμα σπουδών. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος γνώσης και όχι κατάρτισης.(Αυτό πάει και ως αίτημα στη Σύγκλητο γιατί ο νόμος το αφήνει στη δικαιοδοσία του Ιδρύματος).

Είναι βασικό και αδιαπραγμάτευτο αίτημα.
_______________

Άμεση κατάργηση όλων των παρατάξεων μέσα στα Πανεπιστήμια.

Εκεί υπερέβαλα και μίλησε το συναίσθημα όταν έγραφα. Τώρα που είδα τα σχόλια και το σκέφτομαι πιο καθαρά έχετε δίκιο.
________________
________________
Επιχειρήματα κατά της κατάληψης:
1) Η κατάληψη είναι ένα μέτρο που στρέφει το μαχαίρι στους φοιτητές, έτσι είναι απολύτως λογικό ένα μεγάλο ποσοστό να διαφωνεί. Με αυτόν τον τρόπο διασπάται το φοιτητικό κίνημα που πρέπει να στρέψει το μαχαίρι στους ιθύνοντες και άρα να εμφανιστεί το κίνημα μαζικό και ενιαίο.
2) Επίσης η κατάληψη αποτρέπει την πλειοψηφία των φοιτητών να έρθουν στη Σχολή, με αποτέλεσμα να μην γίνονται μαζικές συζητήσεις και να μην γίνονται οι απαραίτητες ζυμώσεις για να γίνουν οι φοιτητές πιο ενημερωμένοι και να αποκτήσουν σωστά δομημένη άποψη για το νόμο. Άρα η κατάληψη αντί να ενισχύει το μέτωπο το αποδυναμώνει και από έξω (1) και από μέσα (2).
3) Ο κοινωνικός ρόλος της Σχολής είναι να είναι ανοιχτή και να παράγει-μεταδίδει γνώση σε εμάς. Είναι καθήκον μας προς την κοινωνία να ανοίξουμε τη Σχολή, έτσι φερόμαστε και πιο ώριμα και βρίσκουμε συμμάχους στην κοινωνία.
Είμαστε οι 'πελάτες' της εκπαιδευτικής διαδικασίας και όχι οι 'ιδιοκτήτες'.

Μερικά από αυτά έχουν προαναφερθεί αλλά έπρεπε να κάνω μια συνόψιση. Παρακαλώ να κρατήσουμε το topik καθαρό.Εδώ πρέπει μόνο να αναφέρονται οι απόψεις μας για το πλαίσιο ώστε να δώσουμε ιδέες στα παιδιά για να το κάνουν καλύτερο και πληρέστερο, ως προς τη δομή και ως προς την παρουσίαση. Η δική σας συμβολή είναι όχι μόνο αρεστή, αλλά απαραίτητη.

Sebonzakura.
Be proud to die by my Bankai.
Bankai. Senbonsakura Kageyoshi
User avatar
dpunis
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 486
Joined: Wed Apr 14, 2010 8:50 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by dpunis »

Παιδιά, προτείνω να γίνει μια συνάντηση, να μπορέσουμε να συζητήσουμε με την ησυχία μας, να πέσουν οι προτάσεις στο τραπέζι και να βγει κάτι καλό και ολοκληρωμένο. Είναι πολύ καλή η συζήτηση που έχει γίνει μέχρι τώρα στο φόρουμ, αλλά δεν βλέπω να οδηγεί σε κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις.
User avatar
dpunis
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 486
Joined: Wed Apr 14, 2010 8:50 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by dpunis »

Το θέμα είναι το μέρος. Η σχολή είναι κλειστή αυτές τις μέρες? Θα μπορέσουμε να βρούμε μια αίθουσα?
User avatar
dpunis
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 486
Joined: Wed Apr 14, 2010 8:50 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by dpunis »

Όχι απαραίτητα, αλλά θα βοηθούσε. Προτείνω συνάντηση κατά τις 12 στη σχολή τη Δευτέρα.
Locked

Return to “Γενικές Συζητήσεις & Νέα Σχολής Μηχανολόγων”